dinsdag 26 mei 2009

leuke ketting


Ik had nog een paar kralen waar verschillende kleurtjes inzaten, rood, geel, groen, blauw en voornamelijk groen. En ik wou wat met de vierkante groene kralen doen dus...een combinatie.
Aangexzien ik absoluut niet van de kleur blauw hou maar tja het zat in de grote kraal heb ik een heel klein facetkraaltje in de groene vierkante kraal verwerkt zodat ook die kleur weer terug komt in de ketting. Liefs Peet

Sieraden maken

Ik krijg de laatste tijd veel vragen over hoe ik sieraden maak en of ik ze zelf ontwerp.
Ik ontwerp al mijn sieraden zelf, ik kijk soms wel in hobbybladen voor ideeen. Mocht ik een leuke ketting zien in een tijdschrift dan geef ik er altijd mijn eigen draai aan, namaken vind ik namelijk niets. Ik heb niet echt een speciale manier of bepaalde volgorde wat sieraden maken betreft. Ik pak wel als eerste de kleur kraal wat de basis moet worden en vanuit daar ga ik verder met zoeken. Alles in een kleur of een combinatie, de lengte bedenk ik meestal als ik bezig ben met rijgen. Ik zal is kijken of ik het op een filmpje kan krijgen, zien is makkelijker dan lezen is mijn ervaring.
Wat tips...
+ knijpkraaltjes...ik doe meestal nog een druppel lijm op het knijpkraaltje voor extra stevigheid.
+ ringetjes waar de sluitingen aanzitten....op het kiertje van het ringetje doe ik ook altijd een druppeltje lijm, zo kan het draad er niet uitschieten mocht je het ringetje niet goed dicht geknepen hebben en ...het is weer een extra veiligheidje.

Hopelijk is het zo een beetje duidelijk en mocht je nog wat willen vragen,......mail me gerust.

Liefs Peet

sorry, missed your birthday

Eenvoudige kaart vandaag. De hartjes is een stempel die ik ingekleurd heb met stift en de rand evenals de bloemen op de linkerachtergrond omrand met zilverkleurige stickels. Het plaatje is in 3d gemaakt. Tekst stempel....sorry, missed your.... En aan de binnenkant staat de tekst....Birthday. Liefs Peet