dinsdag 21 augustus 2012

Rub`n Buff En Utee

Ik zag in jullie reacties en mailtjes dat ( nog ) niet iedereen bekend is met Rub`n Buff. Rub`n Buff is een soort van wax achtige substantie die in tubes van 15 ml geleverd worden. Ik gebruik dit zelf veel op projectjes met relief, Maar ook om knopen die ik van klei, Uteeh maak net dat oudere look te geven. Ik koop mijn Rub`n Buff bij HobbyShop Agnes en een tube kost 6,95. Klinkt duur maar je hebt er ontzettend weinig van nodig waardoor je er ook langer mee doet.

De Utee haal ik bij Harlekino en is er in verschillende kleuren.
Voor de technieken die ik de laatste dagen heb laten zien kun je ook meerdere lagen gewone ( clear )  embossing poeder gebruiken. Persoonlijk vind ik Utee prettiger omdat het een dikke embossingpoeder is en ik maar 1 laag hoef te gebruiken of..er moet een deel niet goed beinkt zijn en geen Utee gepakt hebben dan ga ik er nog een keer over maar in principe is 1 laag Utee genoeg.

Als ik het van de week red zal ik een filmpje maken over hoe ik de tags heb gemaakt en anders is er nog een volgende week :-).

Hoop dat het zo duidelijk is en mocht je toch nog iets willen weten dan hoor ik het graag...Knuffies Peet

With Love

Vandaag maar is een rustige tag...
Deze tag heb ik van restjes scrap papier gemaakt en het idee kwam ik tegen op you tube. Ik heb er wel weer mijn eigen draai aan gegeven door de bloem iets extra`s te geven maar dat komt zo..
De bloem heb ik gemaakt van paperflowers, een grote, twee wat kleinere en een heel kleintje. Het was alleen niet de juiste kleur dus heb ik ze met Home Made Glimmetmist Real red ( stampin up) bespoten. Vervolgens heb ik elke bloem in de Versamark Ink gedrukt en door de Uteeh gehaald ( zo gebruik je uteeh nooit en zo staat het stee vast op je buro..) en verhit met de Heattool. Zo heb ik elke bloem gedaan en na afkoelen heb ik ze met een Brad ( xenos) aan mekaar gemaakt. Om de bloem wat meer vorm te geven heb ik de bloem weer wat warm gemaakt met de Heattool, de Uteeh word dan weer zacht en in model te brengen.
Zo kun je de laagjes mooi zien. Om de bloem iets meer kleur te geven heb ik er nog een ietwat Rub`n Buf overgedaan en af gespoten met goedkopen haarlak om afgeven te voorkomen..Knuffies Peet