dinsdag 17 juli 2012

Scheerschuim Techniek..

Aangezien niet iedereen weet wat deze techniek inhoudt dacht ik ( weer hihi ) maak er een tuutje van. Word een lange vandaag, ik wilde er een videotuutje van maken maar me video heeft denk ik een snipperdag en deed alles behalve meewerken dus...dan maar met het fototoestel..Let`s begin...
Wat heb je nodig...
+  Een plastic bak of een bord.
+ Verschillende kleuren ink refills ( ecoline durf ik niet te zeggen of het werkt maar denk haast van wel)
+ Glossy Cardstock ( fotopapier van de action is ook prima ).
+ Scheerschuim ( ik heb de goedkoopste die ik kon vinden).
+ Een mes en een spatel.
+ Keukenrol.

Schud de bus scheerschuim en spuit een redelijke hoeveelheid op je bord of bak. Druppel dan op verschillende plaatsen je inkt. Hoeveel verschillende kleuren is aan jezelf mijn voorkeur gaat uit naar drie kleuren.
Snij dan alsware met je mes door het schuim zodat de kleuren wat verspreiden en vermengen. Doe dit alleen niet teveel.
Leg dan je Cardstock met de glimmende kant naar beneden in het schuim en druk voorzichtig wat aan.
Haal je cardstock van het scheerschuim en leg het op een keukendoekje. Haal voorzichtig met je spatel het schuim van je kaart.
Het resultaat. Vind je hem niet mooi genoeg zoals ik deze vind dan doe je het papier gewoon weer terug in het schuim, weer aandrukken en schoonmaken met je spatel. Deze handeling doe je tot je tevreden bent met het resultaat. Tussendoor kun je evt nog met je mes de kleuren wat meer vermengen.
Als je tevreden bent maak je je kaart met een schoon keukenrol papiertje schoon. Schrik niet er kan wat inkt op je doekje achterblijven. Beetje laten drogen en je kaart is klaar voor verder gebruik.
Zal ik even laten zien wat ik er verder mee heb gedaan. Ik ben met Distress Ink Shabby Shutter over de kaart gegaan.
Vervolgens heb ik hem in een embossingfolder gedaan en door de cuttlebug gehaald.
Vervolgens ben ik er weer overheen gegaan met Distress Walnut Stain en is dit mijn uiteindelijke resultaat waar ik weer tevreden over ben. Hoop dat jullie het weer leuk vonden en mochten er vragen of tips zijn dan hoor ik het graag....Knuf Peet