woensdag 14 juli 2010

De kaasstengels...

Nou Dames,,,,zijn ze goed gelukt of zijn ze goed gelukt?
Daniel is er zo druk meegeweest en ik met het schoon maken van de keuken *grijns*) dat hij eigenlijk vond dat er een foto op mijn blog moest komen te staan..en dat doen we uiteraard. Voor degene die niet weten hoe ze kaasstengels maken zal ik even het recept even hier onder neerzetten...let wel...het vereist toch wel de nodige bakervaring...Not.

* 1 Pak bladerdeeg.. ik gebruik zelf altijd met roomboter.
* Geraspte kaas... ik gebruik altijd wat pittige kaas
* Olijfolie... ik gebruik altijd kruidenolijfolie

Leg een plak bladerdeeg op het aanrecht en plak er een tweede plak onder maar zo dat hij iets over de eerste plak heen komt, plak dit iets vast met olijfolie. Dan  smeer je de bladerdeeg in met olijfolie en leg er vervolgens nog twee plakken op ( net zoals hier boven beschreven staat), Ik ga meestal met de deegroller nog even over het dikke gedeelte heen zodat het even dik word als de rest.Smeer het geheel weer in met olijfolie. Dan snij het bladerdeeg in dunne reepjes, zo dun of dik als je zelf wilten in verticale richting. Vervolgens draai je de bladerdeeg rond zodat je een wokkel idee krijgt. Leg het op de bakplaat en strooi er de gerapste kaas op ( sesamzaad of maanzaad is ook erg lekker)...half uurtje ongeveer in de overn op 200C en voila... de stengels zijn klaar....Eet smakelijk.

Dan wil ik nog even  zeggen dat beide boys over zijn naar groep 5 en 6. Toppie he?

Liefs Peet

Ik was met deze kaart bezig en hoe verder ik met de kaart kwam hoe meer die op een kerst kaart begon te lijken. Meestal begin ik met de kerstkaarten pas in september dus dit keer was ik een paar maandjes te vroeg..ook geen ramp, hoef ik er in september 1tje minder te maken.
Ik zag een tijd terug op Youtube een leuk filmpje waarin de maakster kralen gebruikte en tja,,die moest ik onthouden en een keer maken en dit is het geworden.

Ik zelf vind het een keileuk idee, simpel maar een leuk eindresultaat. Ik zal eens kijken of ik het filmpje toevallig heb opgeslagen dan zal ik hem wel even plaatsen.
Ik ga gauw naar de winkel bladerdeeg halen, Daniel is gek op de kaasstengels van Bakker Bart en van de week at die er eentje en riep spontaan... Mama jij kan toch alles...dan kun je deze stengels ook wel maken! Tuurlijk riep ik en voor ik het wist had daniel op de kalender geschreven... Woensdag kaasstengels maken met mama!  Vind ik absoluut niet erg want die stengels vind ik ook wel erg lekker. Zo eerst eens kijken of de kids over zijn, ze krijgen vanmiddag hun rapport mee en voor zover ik het weet zijn ze beide over...ben benieuwd. Pas allemaal goed op vanmiddag met het noodweer...Liefs Peet