donderdag 23 februari 2012

Broken Window Techniek

We zijn  weer lekker op dreef en ik heb nu een kaart gemaakt die voor de kerst als voor een verjaardag kan, 2 vliegen in 1 klap zullen we maar zeggen..
De fotos komen wat flets en sober over maar ik moest ze wel half in het donker maken anders schitterde de Broken Window teveel, Ik heb Tilda ingekleurd met aquarelpotloden en vervolgens met een stans van Spelbinders door de Cb gehaald. 
Hier kun je de Broken Window techniek beter zien. Ik heb de gehele afbeelding beinkt met Versamark ink, daarna een laag Clear Embossing Poeder erover gestrooit en dit verhit met de Heattool. Dit heb ik 5 maal hehaald. Let wel...de verhitte embossing laag eerst laten afkoelen voordat je er weer met je ink pad overgaat. Na de vijfde keer heb ik de afdruk 10 minuten in de diepvries gelegd zodat het goed is afgekoeld en is gehard. Na die tien minuten heb ik het uit de diepvries gehaald en heb ik de afbeeelding voorzichtig " gevouwen" zodat er barstjes in de embossinglaag kwam. Dit heb ik net zolang gedaan tot dat ik vond dat er genoeg barstjes inzaten. Om de barstjes goed naar voren de laten komen kun je er met distress ink overheen gaan en dan goed poetsen dat de barstjes mooi donker worden. Ik heb het dik keer met Rub``n Buff gedaan en nu heb ik over de gehele afbeelding een bronskleurige waas gekregen...Wat afgewerkt met bloemen, knoopjes en steentjes. ...Knuf Peet.

P.S ...Ik wil mijn nieuwe volgers welkom heten, leuk dat jullie mijn blog gevonden hebben en het de moeite waard vinden om het te volgen...