donderdag 15 april 2010

Box of Memory`s

Mijn oma is pas geleden overleden en ik heb wat aandenken aan haar gekregen. Oma had altijd een sjaaltje om met zon klem, blijft je als kind toch bij en om die herrinering te bewaren heb ik die klem en een paar sjaaltjes meegenomen net als een ring van oma en een ring van opa ( die inmiddels alweer zon beetje 8 jaar is overleden). Om dit mooi bij mekaar te houden heb ik een memory box gemaakt.

Ik heb een sigarendoosje geverft met Aleene`s Acrylverf en de bovenkant van het doosje heb ik met Quik-Crackle bewerkt. Hierdoor onstaan een barstjes in de bovenste laag verf waardoor het een oude look krijgt. De randen van het doosje heb ik gemaakt met een mal van een klimpop border. Hierin heb ik Artista Soft ingedrukt. Ik heb de rand ook geverft met Aleene`s Acrylverf en nadat dit droog was ben ik er met een goudkleurige stempelkussen heel lichtjes overheen gegaan. Verder heb ik de bovenkant gescrapt met restjes papier.De rest van het doosje heb ik niet bewerkt omdat ik de deksel zo al druk genoeg vond en het anders een hele poppenkast werd.

Aan de binnenkant van de deksel heb ik een foto van mijn opa en oma gescrapt.

In het kistje heb ik het sjaaltje, de klem, de ringen en de rouwkaarten van opa en oma gedaan. Ik zelf ben er zeer tevreden over. Liefs Peet

Tekstballon


Ik vind hem zelf wel geinig geworden en... een keer wat anders dan die saaie condoleance kaartjes alhoewel.. tegenwoordig zijn ze al een heel stuk vrolijker qua kleur en design. Een tijd terug had je alleen zwart en grijs en daar word je toch ook niet echt vrolijk van. Ik heb nu eens voor een " trieste " gebeurtenis een " vrolijk " kaartje gemaakt. Waarom zou het niet kunnen toch? Ik heb met mijn cricut een tekstballon uitgesneden en deze bewerkt met flowers en strass steentjes. De paarse roosjes in het midden van de paper flowers heb ik bij de action vandaan gehaald, een boel voor weinig en dat moeten we hebben. De tekst is ook met de cricut uitgesneden en ik heb hier en daar met een witte gelpen wat accenten erop gezet.
Enjoy This Lovely Day...Liefs Peet