zondag 18 september 2011

Spotlight Techniek

Nou dames, de cane laat nog even op zich wachten want de plannen waren toch iets gewijzigt...heb wel met fimo gespeeld maar ik heb bloemkernen gemaakt..
Ik had eerst silliconen mallen gemaakt met Silly en vervolgens heb ik met fimo de bloemen gemaakt,. Ik heb ze nog niet afgelakt dat doe ik pas als ik ze ga gebruiken want nu kan ik ze nog bewerken met glitter, distress inkt of wat anders.
Verder heb ik gisteren ook nog een kaart gemaakt met de spotlight techniek..
De spotlight techniek wil zeggen dat je een stuk van je afbeelding ( in mijn geval een stempel) extra benadrukt. Ik heb de afdruk van de uiltjes 2x gestempelt. De eerste heb ik met de spelbinderstans uitgestanst en verder niets mee gedaan behalve de rand gedistresst met Brushed Corduroy. Uit de 2de afdruk heb ik een deel gestanst wat ik op de " voorgrond" wil hebben en heb deze met gewone viltstiften ingekleurd. Ook hier heb ik de rand gedistresst met Brushed Corduroy. De ingekleurde afdruk op de juiste plaats geplakt met 3d foam op de eerste afdruk en je spotlight is klaar. Je kunt het ook andersom doen, dat je de eerste afdruk inkleurd en de " spotlight" ongekleurd laat. Is ook erg leuk. De borderrand heb ik gemaakt met een punch van Fiskars. Weer een simpele kaart maar wel erg leuk om te doen en een keer wat anders dan anders toch? Knuf Peet