zondag 6 mei 2012

Myn Eerste Art Journal Pages...

Owwwwwwwwww en wat is dat leuk om te doen zeg...weer een verslaving erbij :-)
Ik had met de oranjeswap van Lisa een mooi notitieboekje gekregen die ik in mijn handtas had zitten voor uiteraard notities maar ergens vond ik het zonde en zodoende heb ik dat boekje gebruikt voor mijn eerste Art Journal....Voor de eerste keer niet slecht wel?
Oke,,,wat heb ik gedaan...
Ik heb eerst de bladzijde met Gesso bewerkt en met de Heattool gedroogd. Vervolgens heb ik De pagina met Distress Stain Weathered Wood gekleurd en de randen nogmaals met Distress Stain Walnut Stain. Met Distress Ink Broken China heb ik met een achtergrond stempel de gehele pagina bestempelt en linksonder een afdruk gemaakt van een stempel van Inkadinkado en deze is afgedrukt in Distress Vintage Photo. De afdruk van het kant  en de letters heb ik gemaakt met Archival Ink.Uit een oude bladzijde heb ik twee vlinders gestanst ( joy) en eentje ervan heb ik dubbel gevouwen. Op de stempel afdruk zaten twee vlinders op deze wijze en met de geponste vlinders wilde ik ze iets benadrukken. Om een beetje meer kleur op de pagina te krijgen heb ik de vlinders met een doodgewone stift rood gekleurd en ben er voor een beetje extra overgegaan met Stickles Clear.Ik vond nog wat gedroogde bladeren en die heb ik met Mod Podge op de pagina bevestigt.Vervolgens ben ik met Aleene`s Glittersnow over de blaadjes gegaan. Daarna heb ik de contouren van zowel de vlinders als de letters wat benadrukt door er met en zwarte en witte stift langs te gaan. Daarna heb ik de gehele bladzijde ingesmeerd met Mod Podge om zo een bescherm laagje te krijgen en als laatste heb ik met Liquid Pears White Opal kleine dotjes op het kant gemaakt.
Ik heb een bladzijde uit een oud boek in stukken gescheurd en op de pagina geplakt met Mod Podge. Gedroogd met de Heattool en vervolgens de gehele bladzijde met Distress Stain Walnut Stain bewerkt. Daarna ben ik er heel lichtjes met wat Paintdabber Gold overgegaan om zo een goude waas over de pagina te krijgen. Het plaatje is van Marianne Design en met de stanzen van Spelbinders heb ik een soort van passpartout gemaakt. Deze heb ik eerst met de Paintdabber Goud gekleurd en vervolgens ben ik er lichtjes met Rub`n Buff Pearl Blue overgegaan.Met een witte gelpen heb ik de contouren van het plaatje wat aangedikt. Alles is opgeplakt met Mod Podge en toen dit allemaal droog was kwam ik er achter dat het nog wel leuk was om de achtergrond te voorzien van een leuke afdruk dus heb  ik met Distress Vintage Photo afdrukken van kant op de gehele pagina ( plaatje even afgedekt) gegaan alleen is dit op de foto niet goed te zien maar het geeft een leuk resultaat. De stickers met teksten zijn van...geen idee...die lagen in een hoek op weg naar de container aangezien ik ze nooit gebruikte maar nu mogen ze toch blijven :-) Aangezien het met Art Journal de bedoeling is om alles in layers op te bouwen en het boek nog normaal dicht moet kunnen heb ik met een stans uit design papier wat bloemen gestanst, wat bewerkt met Paintdabber gold en in het midden een dotje Liquid Pearls Petal Pink.

Een heel verhaal voor vandaag, ik ga eens kijken wat ik nog ga doen vandaag behalve lekker wokken met de kids en mijn ouders..dus ik kom de zondag wel door....Knuf Peet