donderdag 29 juli 2010

Peetjes Manier Van Het Maken Van Een Gelkaart..

Wat heb je nodig...
+ Goedkope Gel ( deze komt van de action)
+ Een  kaart ( met een figuur uitgesneden ik heb een vierkant gebruikt)
+ Schudsel of glitter
+ Dubbelzijdig tape
+ foamtape ( niet de dik, ik gebruik hem van de action van de verfafdeling)
+ 3 stukjes mica.
+ wat je wilt gebruiken om je kaart op te leuken.

Plak op alle randen van een vierkantje mica reepjes foamtape. Ik knip de foamtape altijd in drie reepjes anders is het te breed en zo haal ik meer uit een rolletje. Druk alles goed aan en zorg ervoor dat er geen kiertjes tussen de stukjes tape zitten. Mocht dit toch het geval zijn dan doe ik meestal een beetje 3d kit er tussen om lekken te voorkomen. Haal de papier van het tape en doe op het midden van je vierkantje wat gel. Pas op...niet teveel anders komt de gel over je tape en plakt deze niet meer. Ik strijk altijd met een theelepeltje de gel wat over het mica om zo te kunnen zien of het genoeg gel is of teveel.

Plak vervolgens op je stukje mica met gel nog een stuk mica en druk het heel goed aan. Ik doe voor de zekerheid  om de randen van het vierkantje plakband om ook weer evt lekken te voorkomen. Als het geheel dicht zit ziet het er zo uit....Mooi uitzicht heb ik he vanuit me buro *grijns*.

Vervolgens leg ik me vierkantje op tafel en beplak  alle randen weer met tape, haal het papier eraf en leg er schudsel/ glitter op. Leg het derde stukje mica erop en weer goed aandrukken. Je gelgedeelte van de kaart is nu klaar. Waarom doe ik het schudsel niet direct in de gel, (wat ook een optie is en dan kun je dit gedeelte overslaan.) Ik weet uit ervaring dat sommige schudsels afgeven en als je ze dan direct in de gel doet dan krijg je hele vieze gel en word het niet er niet mooier op vandaar dat ik een dubbele "bodem" maak.

Blijft een mooi uitzicht niet? Je gel/schudgedeelte ziet er dan zo uit.

Plak nu dubbelzijdig tape rond om het vierkant van je kaart ( in mijn geval dan ) en beplak je kaart die aan de binnen kant van de kaart komt om het geheel af tewerken ook met dubbelzijdig tape. De kaart die ik aan de binnenkant plak heb ik smaller gesneden dan de kaart zelf, dit omdat anders de kaart niet goed dicht.

Tip.... Als je de voorkant van de kaart wilt voorzien van scrappapier doe dit dan voor dat je het gelgedeelte plakt in de kaart, werkt stukken makkelijker.
Plak dan je gel vierkantje in de kaart en goed aandrukken.

Plak je afdek kaartje er overheen en druk het heel goed aan.
 En de basis van je gelkaart is klaar. Je kunt ook een dicht afdekkaartje gebruiken maar dat is persoonlijk.Ik vind het mooier als je door de kaart heen kunt kijken
Zo is mijn kaart uiteindelijk geworden. Het papier is van My Minds Eye en voor de rest heb ik afval stukjes papier gebruikt. Kwam er tijdens het maken van de kaart achter dat ik beter rondes kon gebruiken ipv ballonnetjes maar goed das achteraf.
Ik hoop dat het allemaal duidelijk is en dat jullie het leuk vinden, mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag en mocht je de kaart maken....laat het me even weten, benieuwd wat je er van gemaakt hebt. Liefs Peet