donderdag 10 februari 2011

Ow Help....Een Nieuwe Verzamel Item.

Ik had in het boek van ELINE gelezen  dat ze niet alleen op papier had gestempelt maar ook op keperband, geen idee wat het was maar ik heb zondag bij me moeder haar naaikistje maar even geplunderd en biaisband meegenomen ( moet het ook op kunnen dacht ik zo). Was ik gisteren Daniel naar kleiles aan het brengen en fietse ik langs de winkel van sinkel..das niet goed he? Ik was er nog nooit geweest en ben maar is even naar binnen geweest en had nog wat biaisband gescoort...
en dat voor bij mekaar nog geen euro, was ik weer helemaal heppiedepeppie
Ben ik toch direct maar even aan de slag gegaan om te zien hoe het met bestempelen werd en ow ik heb er een verslaving bij...wat is dit leuk zeg...

Ik was bezig en toen ineens dacht ik... als het op lint kan kan het ook op stof dus hoppa in de lappenmand ( nee ik was niet ziek..). Wel balen want wat ik in gedachten had lukte niet want ik had alleen witte stof en ik wilde cremekleurige om vintagestijl te maken.
De oplossing...

Ik heb een grote schaal hele sterke thee gemaakt en daar de stof ingedaan voor een uurtje of twee. Ik had 1 klein stukje stof omwikkeld met een elastiekje om te kijken of je dan een soort van patroontje in je stof zou krijgen.

Zo is de stof geworden na 2 uurtjes badderen in de thee. Het rechtste lapje is met het elastiekje en je krijgt dus wel een soort van kleurverschil, geinig he?

Heb ik even gespeeld met wat stempels en distress inkt en archival inkt alleen... ik had weer geen geduld om te wachten tot het stofje helemaal droog was en het inkt is dus wat uitgelopen.

Opzicht heeft het ook wel wat vind ik, er kwam een beetje een groene gloed/ schaduw langs de swirls. Straks maar weer even wat stofjes blij maken met een theebadje.

Ga ik nu maar is aan een kaartje beginnen voordat jullie gillend gek worden van me uitprobeerseltjes...Wens ik jullie een fijne donderdag en nog 1 dagje en dan lekker weekend....Enjoy Liefs Peet