vrijdag 5 oktober 2012

Vlinder Kleuren Met Glimmermist.....tuutje :-)Na aanleiding van mijn memobloc een paar blogs verder kreeg ik van enkele de vraag hoe ik verschillende kleuren glimmermist op de vlinder heb gekregen. Vandaar even een tuutje..webcammetje heeft er nog steeds geen zin in dus dan maar met foto`s..
Wat gebruik ik:

+  Een papieren vlinder
+ 3 kleuren glimmermist ( meer mag ook maar ik gebruik altijd drie kleuren ).
+ een bak om in te kunnen spuiten ( ik leg er altijd een afvalpapier in )
Met de lichtste kleur glimmermist  ( in mijn geval Tangerine Tango ) spuit ik de vlinder goed nat .Aangezein ik de Glimmermist op waterbasis maak ipv met alcohol droogt het niet zo snel op en kan ik rustig aan te werk gaan.
Dan stip ik met een donkere kleur ( cherry cobbler ) met behulp van het slangetje van het spuitflaconnnetje de delen die ik donkerder wil hebben. Omdat de vlinder goed nat is vloeit het mooi over in mekaar.
Dan stip ik met een nog donkerdere kleur ( forest moss) het lijfje.
Om het allemaal goed in mekaar over te laten lopen spuit ik het geheel nog een keer goed met de lichtste kleur ( Tangerine Tango).
Omdat Peetje er niet van houd om onnodig dingen weg te gooien leg ik in het overgebleven Glimmermist twee bloemen die mooi in dezelfde tint komen als de vlinder.
Ik heb nu wel andere kleuren gebruikt dan op de memoblok omdat ik deze vlinder en bloemen weer bedacht heb voor een volgend project :-)
Als alles goed gedroogd is ben ik nog met bruine inkt over de randen gegaan om weer net dat beetje extra te geven...Hoop dat het duidelijk is en anders vragen staan vrij...Knuffies Peet