vrijdag 10 september 2010

Kerstkaart en Tutorial

Vandaag heb ik een gezellige lange post want ik was gisteren met een kaartje bezig en dacht...das misschien wel leuk om een klein tutorialletje ( mooi scrabble woord) van te maken dus bij deze.

Ik heb voor deze kaart papier gebruikt van 7GYpsies en die vind ik gaaf. De stanzen zijn van Marianne Design en Joy en de stempel is van Elines Toddlers. Ik heb de achtergrond van de stempelafdruk met embossingpoeder bewerkt.

Hier kun je beter zien wat ik bedoel, alles is met embossingpoeder bewerkt alleen de afdruk niet, geeft wel een leuk effect als je ook de afdruk voorziet van een poederlaagje. Mijn afdruk ligt op die manier ook al klaar hihi. Ik zelf vond het wel een leuk idee en misschien een leuk idee voor jullie, hieronder laat ik zien hoe ik dit gedaan hebt.

Tutorialletje....

Wat heb je nodig...

+ Een stempelafdruk ( ik raad aan om die voor die tijd al in te kleuren).
+ Een masker van de stempelafdruk.
+ Versamark inkt.
+ Embossingpoeder.
+ Heattool.

Masker de stempelafdruk met het masker. Als ik masker dan plak ik op de achterkant van het masker een stukje dubbel gevouwen verwijderbare tape ( ben toch even de naam van de tape kwijt). Goed aandrukken.

Bestempel de gehele afdruk goed met versamark inkt.

Strooi lekker ruim embossingpoeder over je afbeelding en zorg dat overal poeder zit. Overtollige poeder van de afdruk kloppen. Haal voorichtig het masker eraf en zorg dat je de kaart zo min mogelijk aanraakt. Zo voorkom je dat je plekken op de kaart krijgt waar het poeder vanaf gewreven is.

Met je heattool de embossingpoeder laten smelten.

En klaar is je glitter achtergrond!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ben benieuwd naar jullie creaties. Ga ik nu snel opzoek naar een verjaardagskadootje voor Daniel, ik heb een hele waslijst meegekregen wat die wel wilt hebben alleen is die vergeten om er een goed gevulde portomonee bij te doen :-)...Liefs Peet

* Suzanne en Christa bedankt voor jullie leuke kaarten die ik net heb mogen ontvangen en Christa..Namens Daniel, super bedankt voor de mooie kaart..Mam alweer zon lieve mevrouw die mij een kaartje stuurt! *