maandag 14 februari 2011

Maak Je Eigen Kleuren Waaier...

Ik heb wel eens de vraag gekregen hoe ik de kleuren bij mekaar zoek als ik een kaart maak, meestal pak ik een vel scrappapier en zoek daar de kleuren bij. Maar om nu de juiste kleur masker of kaart erbij te krijgen heb ik een kleurenwaaier gemaakt.
Wat heb ik gedaan..
Ik heb gebruikt een grote labelpons, gaatjestang, hersluitbaar ringetje en ik gebruik altijd Core Color papier van Coredinations.

Op de achterkant van dit papier staat altijd een streepjescode en de naamkleur van het papier. Dit pons ik bij elke (  daarna bij elke nieuwe kleur) vel uit met de pons. Zo heb ik altijd de naam en evt de code bij de hand.

Met de gaatjestang knip ik er een gaatje in. Ik hou altijd een label die al geknipt is boven op de " nieuwe " label en knip dan  door het gaatje van de klare label. Zo heb je altijd het gaatje op dezelfde plek.

Vervolgens doe ik de labels op kleur aan het ringetje en doordat het ringetje hersluitbaar is kan ik makkelijk kleurenlabels toevoegen. Je kunt wel zien dat ik nog lange na niet alle kleuren heb :-)
Omdat de kleurenwaaier klein van stuk is kan ik makkelijk de juiste kleur bij het papier zoeken zonder dat ik met de hele grote vellen hoef te lopen trekken.

Ik zelf vond het wel slim bedacht en misschien hebben jullie er ook wat aan...Fijne maandag...Liefs Peet