donderdag 29 december 2011

Men Neme.....

Wat is You-Tube toch een heerlijk inspiratie bron, via via kwam ik weer iets leuks tegen en heb ik even uitgeprobeerd en hieronder vertel ik wat je moet doen...
Wat heb je nodig..
+ Een die cut..ik heb de birdcage van Tim Holtz uitgestanst.
+ Verschillende kleuren Alcohol Ink.
+ Huis tuin en keukenlijm.
+ Heattool.
+ Rub Ons.
+ Haarlak.

Leg je stans op een stuk papier of craftsheet en bedek de stans helemaal met de lijm.
Druppel willekeurig wat druppels Alcohol Ink op de lijm, dit spreid zich zelf heel mooi uit. Bedek zo de hele stans, dat de kleuren overlopen is geen probleem, versterkt alleen maar het eind resultaat.
Verhit dan de lijm met de Heattool tot de lijm gaat bobbelen. Blijf niet te lang op 1 plek met de Heattool om zo verbranding te voorkomen, dat zou toch jammer zijn van je werkstuk.
Uiteindelijk moet je stans er dan zo uit komen te zien, heerlijk gebobbelt en de kleuren mooi in elkaar verlopen. Leg de stans weg en laat dit heel goed aan de lucht drogen, ik heb hem een nacht laten drogen, korter kan uiteraard ook.
Deze had ik al gemaakt  en zijn ook andere kleuren maar als je de stans lichtjes met de Rub-Ons heb ingesmeerd is dit het eind resultaat.Om afgeven van de Rub-Ons te voorkomen spuit ik haarlak over het resultaat ( fixeer kan ook). Op de foto komt het niet zo mooi over maar in het echie is het een pracht kooitje geworden ( mijn bescheiden mening weer he..). Ik hoop dat jullie er wat aan hebben,ik vind het in ieder geval weer een pracht uitvinding en een leuke techniek die ik nog wel vaker zal gebruiken...Knuf Peet