vrijdag 5 maart 2010

Zo is de kaart geworden.....


Zoals beloofd het eindresultaat van de kaart met mijn eigen gemaakt klei bladeren. Ik kreeg heel veel vragen of die bladeren de kaart niet verzwaard. Geloof me...de klei weegt niets. Als het droog is lijkt het op een soort van papier en dat weegt als bloem/blad toch bitter weinig. Ik zelf vind hem wel zeer geslaagd en ga dan vanavond ook maar meer bladeren maken, je kan het maar beter op voorraad of te wel voor de grijp hebben.
Een Close-Upje

Een Close-Upje

Ik hoop dat ik jullie op een idee heb gebracht en mochten er nog vragen zijn mail gerust...Liefs Peet

Maak je eigen ( herfst) bladeren...


Deze bloemen heb ik gemaakt met "artista" klei. Dit is heerlijke zachte klei die aan de lucht droogt, niet aan je handen plakt en... als het gedroogt is is het onzettend licht. denk dat het niet veel meer zal wegen dan een bloem met strik en knoop wat we wel eens op de kaarten plakken.

Ik had nog een mal liggen met deze verschillende vormen van bladeren, hier heb ik de klei ingedaan, laten drogen en daarna gekleurd met distress inkt. De randen heb ik bewerkt met goedkope glitter nagelak. Niet teveel! Als laatste heb ik er met een beetje haarlak overheen gespoten voor wat glans, ik had geen lak in huis vandaar. Het kaartje wat ik hier mee heb gemaakt ligt nog te drogen en als die droog is zal ik posten...Enjoy Your Weekend....Liefs Peet