maandag 6 september 2010

Doorkijk Schudkaart

Het was vanmorgen weer als vanouds...de scholen zijn weer begonnen en de kids konden maar niet uit bed komen ( zeiden ze) want ow wat waren ze toch moe. En gisteren maar mopperen op moeders dat ze optijd naar bed moesten. De eerste schooldag na de vakantie breng ik ze wel weg naar school ( de school staat schuin achter ons ) en wat vonden ze het toch weer spannend. Benieuwd naar de verhalen straks om 12.00.

Ik ben gisterenavond aan de freubel geweest en ik wilde een schudkaart maken alleen het is ietsje meer geworden dan alleen een kaart :-)

De envelop

De vlinder heb ik uitgestanst met een mal van Marianne Design, de hartjes randpons en de blaadjes rechtsonder in met een pons van Martha Stewart. De versiersel op de vlinder heb ik gemaakt van een versiersel van mijn zomerslipper. Klinkt raar he maar mijn slippers waren stuk en dit onderdeel bleef me maar roepen dat ik het niet weg moest gooien. Ik heb er strass steentjes van de Xenos ingeplakt en zo kreeg ik een leuk geheel...vind ik dan.

De binnenkant van de envelop.

De bovenkant is een kaart met in het midden het schudgedeelte waar je doorheen kunt kijken. Aan de onderkant heb ik een mini envelop verwerkt waar een kaartje inzit voor de groet die je erop wilt zetten.

Alles bij mekaar.De Kaart.

Het was me nogal een karwei om het midden eruit de krijgen met de mal want ik was zo slim geweest om alle lagen papier al op mekaar te plakken en dan is het verdomd lastig om hem door de cb te krijgen. Maar de aanhouder wint en het is me gelukt. Ik heb eerst op het mica met stazon inkt de tekst gestempeld en daarna de rest gedaan zoals je een schudaart maakt, wel leuk dat deze techniek weer terug is van weg geweest. Als schudsel heb ik glitter sneeuw gebruikt. De vlinders heb ik gemaakt met de stanzen van Joy en de swirls met stanzen van Marianne Design en met de Martha Steward pons heb ik de blaadjes op de bloem geponst. De kern van de bloem komt bij Paperflowers vandaan.

De onderkant van de envelop.


Hier heb ik een mini envelop verwerkt voor de groet en evt een kadokaart of geld. De blaadjes zijn met een stans van Marianne Design gemaakt.

Doorkijk in de kaart.

Beetje donker maar zo is goed te zien wat ik met de doorkijk bedoel en wat voor prachtig weer we hier hebben :-).

Dat was me nogal een verhaal voor vandaag is het niet? Dan gaan we nu snel verder met de vaste prik op maandag...gezellig naar de markt..Geniet van het mooie weer en bedankt voor je bezoekje,,,Liefs Peet

* Chantal, bedankt voor je leuke verjaardagskaart *

11 opmerkingen:

 1. Jee, Dat is een mooie schudkaart met enveloppe geworden! Echt prachtig. Wat een creativiteit!
  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouw dat is me nogal een kunsstuk zeg!

  Als je die weg gaat geven weet de ontvanger dat die iets speciaals is voor je......

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joh Petra! Dat is een mooie schudkaart geworden!
  Ik heb nog nooit een schudkaart gemaakt....word het mica niet statisch en blijft de glittersneeuw er niet aan vast plakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey stempellientje, tis zo leuk om te maken en eenvoudig te maken. De mica word niet statisch en de schudsel is er bij nooit aan vast blijven plakken. Je moet wel even opletten dat het schudsel ( bv kleine kraaltjes) niet te groot zijn dat ze over de foamtape uitsteken zeg maar want dan schud het niet maar zit het kraaltje muurvast tussen de twee lagen mica..Liefs Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Peet!

  Wauw!! Wat een prachtig kunstwerk heb jij gemaakt, zeg, zo op de zondagavond!! Super! Erg mooie kleurencombi en wat is er supers veel te zien op deze kaart en envelop! Ik vind hem echt geweldig!!

  Liefs,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat weer een ingewikkeld geheel! Maar wel te volgen. Ik vind het er weer mooi uitzien, eigenlijk al een kado op zich.
  Kids willen nooit hun bed uit, tenzij ze er niet uit hoeven.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. whow kan maar een woord bedenken, schitterend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schitterende kaart Petra,prachtig papier en kleuren.
  Zo mooie details.
  Een hele aparte kaart.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ziet er schitterend uit,
  echt super gedaan
  groetjes sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw...prachtig en wat een werk zal je gehad hebben en dan vraag je waar ik de inspiratie vandaan haal ??? en jij dan,supermooi gedaan
  liefs Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wouw schitterende kaart en envelop peet
  erg leuk gedaan
  liefs chantal

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties te leze, zowel positief als negatief...bedankt voor je bezoekje en wie weet..tot snel..Liefs Peet