vrijdag 14 januari 2011

Scrapboekje...

Nou dames, mijn Projectje is ( bijna) af. Het is een niet allerdaags onderwerp want... ik heb een scrapboekje gemaakt met mijn " laatste Wil". Ik heb alles al bij de begravenisondernemer vast staan maar das op een saai stuk papier en niet zo persoonlijk. Ik kreeg toen het idee om er voor de nabestaanden een tastbare herinnering van te maken.

Hiervan heb ik jullie van de week al een sneakpeak gegeven. Het vogelkooitje is een stans van Tim Holtz en voor het kooitje heb ik ribbelkarton gebruikt en met distress bewerkt. De vogel heeft een echte veren vleugel, vond dit zo geinig. Onderaan het kooitje heb ik nog een stukje ketting met strass steentjes geplakt..kon het blingbling niet laten en de bloem heb ik ook laten blingen door er stickles op te doen. Het slot heb ik ooit op een rommelmarkt gekocht. Aan de ringband komen nog lintjes en kantjes.

Aan de linkerkant komt een persoonlijke boodschap en in het rechter envelopje komen mijn " wensen" in te staan. Zo hoop ik de nabestaanden het moeilijke werk wat lichter te maken.

Deze bladzijden zijn nog kaal omdat hier fotos in komen die ik persoonlijk wil houden.

Deze tekst vond ik wel erg mooi om hierin te gebruiken, het is uit een vel scrap papier van Teresa Collins. Op het kleine rechter blaadje heb ik met stempels van Stamin Up een tekst gestempelt uit de serie.. Elements of Style.

In de rechter envelop zit een cd met mijn afscheidsmuziek.


Op deze bladzijdes komen ook foto`s. De stempels die ik hier heb gebruikt zijn ook van Stampin Up en wel de serie Friends 24/7. Ik heb een diaraampje met rose vloeipapier beplakt..leuk effect he?


Op de linkerbladzijde komt weer een foto en in de rechter envelop zit mijn afscheidsbrief die op mijn begravenis/crematie moet worden voor gelezen. De bladzijdes worden allemaal nog meer aangekleed maar dat doe ik in etappes en dan moesten jullie nog langer wachten :-).

Zo dat was een lange post voor vandaag, sla ik morgen mooi over :-) geintje. Misschien heb ik jullie op een idee gebracht of misschien denk je..mens je spoort niet en daar kan ik je geen ongelijk in geven. Wens ik jullie een goed en gezellig weekend...Liefs Peet

24 opmerkingen:

 1. Peettttttttttttttt ?????


  Ik vind dit zoooooooooooo mooi wat heb dit schitternd gemaakt en net wat je zegt ik heb ook zo een saai papier dit echt een Memory en je spoort wel hoor hihihihi vind het juist een heel mooi idee

  Liefs Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. whow dit is schitterend, maar vind het heel knap dat je dit zo kunt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o petra wat een schitterend boekje en die kleuren geweldig mooi grt jans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OOh Peet,
  Even wennen hoor.Maar neem een petje voor je af dat je dit allemaal al weet enzo.Diep respect!!
  Het boekje is dan ook gewoon helemaal top.
  Lieve gr Anja;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. woww hoe kom je erop!!
  maar vind het wel super gemaakt hopelijk blijft ie nog heeeeel lang in de kast liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, dat is een mooi boekje. Hopelijk, nadat je hem afgemaakt hebt, blijft hij nog heel lang in de kast liggen. Behalve om misschien de muziek te wijzigen, want als je 80 bent vind je dat misschien niet mooi meer. Of het moeten echte klassiekers zijn. Ik vind het wel heel knap dat je dit gemaakt hebt. Wordt het echt op jouw manier gedaan.

  groetjes,
  Janna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow wat knap en toch vind ik het ook wel wat "luguber". Ik wil aan zo'n dag belange niet denken...ik wil nog lang mee!LOL!
  MAAR het boekje ziet er wel heel knap uit...oog voor detail, knap knap!!!!
  Heel veel liefs, Celia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hey lieverdjes....
  Ik ben ook nog lange niet van plan om te hemelen maar als ik zie wat voor ellende het soms kan zijn als er iets geregeld moet worden dan ben ik ze liever allemaal voor en nu weet ik zeker dat het gebeurd zoals ik het wil. Ik hoop ze zo een hele last te kunnen besparen....bedankt voor jullie lieve reacties Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Peet,

  Tja, het is misschien een beetje een gek idee, maar ik vind het wel ook een heel goed idee. Inderdaad om, zoals je zegt, allerlei keuzes en stress te voorkomen. Als je er zelf ideeën over hebt, kun je die maar beter duidelijk maken als je nog vrolijk en gezond bent! Je hebt er in elk geval een mooi en stijlvol boekje van gemaakt, dan krijgen ze daar een glimlach van op het gezicht, denk ik!

  Liefs, Wen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wouw,

  Wat mooi en stijlvol, al ben ik zo'n emotioneel mens dat ik alleen al aan de gedachte eraan tranen in mijn ogen krijg, dus ik denk niet dat ik het voor elkaar ou kunnen krijgen, maar wie weet, misschien doe ik het je ooit toch eens na, want ik heb al wel alles op papier staan en wat "mijn" muziek betreft die is bij mijn gezinsleden wel bekend, want als ik een nummer ervan hoor roep ik altijd heel luid : Dat wil ik op mijn crematie hebben dat het gedraaid wordt.
  Zo'n boekje zou ook bij de dienst kunnen staan en als leidraad gebruikt worden zodat je persoonlijk ook "aanwezig" bent en je tot het laatste moment je hobby kunt tonen........
  Hopenlijk blijft je boekje nog heel lang ongebruikt.
  dikke knuffel ( heb al weer natte ogen....) Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ontroerd! Niet alleen maar omdat het zo'n mooi boekje is maar ook omdat er een heel mooie gedachte achter zit! Je bent een bijzonder mens :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor je deelname aan onze candy op het DML blog. Kom vanaf 14 februari gezellig met ons meedoen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heel mooi boekje , en een mooie gedachte erachter.
  groet diana

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wouw peet
  dit ziet er echt super geweldig uit
  liefs chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hoi

  wat ziet dat er prachtig uit!!

  gr regina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow, wat schitterend Peet, echt super mooi! En wat origineel om je laatste wens in zo'n mooi boekje te zetten. Wij hebben het er wel vaak over, maar als het gebeurt weet ik niet of mijn man nog weet wat ik wil. Ik hoop dat je je boekje nog jaren in de kast kan laten liggen.
  Liefs van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauuuw wat is dit super mooi mar ik hoop
  dat het nog heel lang in de kast kan blijven
  liggen

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Peet,
  ik vindt dit heel mooi. Ik denk het is voot diegene die achterbkijft een heel bijzonder "kado". Had graag zoiets van mijn moeder gehad.
  Wie weet ga ik ook nog eens zoiets maken. Het komt in mijn ideeenpot.
  Groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Petra.

  Wat een prachtig boekje heb je er van gemaakt.. wow.. ik ben echt helemaal onder de indruk. 2 weken geleden is een heel speciaal en lief persoon overleden.. 5 weken geleden was hij nog helemaal gezond, althans dat dachten we.. 3 weken later overleed hij aan kanker.. Vreselijk hoe het leven zo op je af kan stormen. Ik vind het heel speciaal dat je dit boekje hebt gemaakt.. daar zie ik heel veel zorg in naar je lieve kids toe en allen die je lief zijn.

  Je bent en blijft een heel speciaal mens Petra.
  Heel veel liefs van Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wow peet die ziet er super uit zeg heel gaaf

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lieve Petra,
  Wat een super daadkrachtige actie van jou, dit boekje!
  Echt heel erg mooi.
  Je bent een voorbeeld voor mij daarin.
  Afgelopen jaar juni is mijn vader overleden en 14 jaar geleden mijn moeder al, allebei veel te jong.
  Wil hier dus eigenlijk niet over nadenken maar de manier waarop je dit hebt gemaakt vind ik echt super super mooi!
  Liefs,
  Corien.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtig, prachtig, prachtig!!!
  Knap ook dat je dat kan, maar zeker waar wat je zegt Zo staan jou laatste wensen heel duidelijk beschreven en hebben je geliefden een hou vast met zo'n mooi boekje
  Duw het maar snel weg in de kast en hopen dat het daar heel erg gaat liggen verstoffen !

  Groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Allereerst bedankt voor je leuke reactie op mijn blog! Wat heb je een super prachtig boekje gemaakt! Eruug mooi!
  Groetjes Jolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik zit ook vaak na te denken wat ik nou als laatste kunstwerk wil achter laten voor mijn familie,
  maar ik weet nu wat ik wil maken voor mijn laatste weg,
  peet schat bedankt voor de inspiratie:)
  kus Adriana

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties te leze, zowel positief als negatief...bedankt voor je bezoekje en wie weet..tot snel..Liefs Peet