donderdag 10 februari 2011

Ow Help....Een Nieuwe Verzamel Item.

Ik had in het boek van ELINE gelezen  dat ze niet alleen op papier had gestempelt maar ook op keperband, geen idee wat het was maar ik heb zondag bij me moeder haar naaikistje maar even geplunderd en biaisband meegenomen ( moet het ook op kunnen dacht ik zo). Was ik gisteren Daniel naar kleiles aan het brengen en fietse ik langs de winkel van sinkel..das niet goed he? Ik was er nog nooit geweest en ben maar is even naar binnen geweest en had nog wat biaisband gescoort...
en dat voor bij mekaar nog geen euro, was ik weer helemaal heppiedepeppie
Ben ik toch direct maar even aan de slag gegaan om te zien hoe het met bestempelen werd en ow ik heb er een verslaving bij...wat is dit leuk zeg...

Ik was bezig en toen ineens dacht ik... als het op lint kan kan het ook op stof dus hoppa in de lappenmand ( nee ik was niet ziek..). Wel balen want wat ik in gedachten had lukte niet want ik had alleen witte stof en ik wilde cremekleurige om vintagestijl te maken.
De oplossing...

Ik heb een grote schaal hele sterke thee gemaakt en daar de stof ingedaan voor een uurtje of twee. Ik had 1 klein stukje stof omwikkeld met een elastiekje om te kijken of je dan een soort van patroontje in je stof zou krijgen.

Zo is de stof geworden na 2 uurtjes badderen in de thee. Het rechtste lapje is met het elastiekje en je krijgt dus wel een soort van kleurverschil, geinig he?

Heb ik even gespeeld met wat stempels en distress inkt en archival inkt alleen... ik had weer geen geduld om te wachten tot het stofje helemaal droog was en het inkt is dus wat uitgelopen.

Opzicht heeft het ook wel wat vind ik, er kwam een beetje een groene gloed/ schaduw langs de swirls. Straks maar weer even wat stofjes blij maken met een theebadje.

Ga ik nu maar is aan een kaartje beginnen voordat jullie gillend gek worden van me uitprobeerseltjes...Wens ik jullie een fijne donderdag en nog 1 dagje en dan lekker weekend....Enjoy Liefs Peet

19 opmerkingen:

  1. Wat heb je toch elke keer leuke ideetjes. Ben erg benieuwd naar je kaart. Zal wel een uniek kaartje worden, want de bestempelde stof en linten zien er al prachtig vintage uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is echt gaaf geworden! Ik vind het wel grappig om je post te lezen want ik herken mezelf zo. Ik wil ook altijd alles uitproberen. En dan het liefst met materialen die er eigenlijk niet voor bedoeld zijn. En pissig dat ik dan word als het niet lukt! Ik heb volgens mij wel keperband dus moet het ook maar eens gaan proberen. Wist je dat je er ook op kon printen?
    Groetjes,
    Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een super leuk idee!!
    je band en stofjes zijn echt heel erg leuk geworden zeg!

    ik geef zelf een candy weg
    zou je het leuk vinden om mee te doen??
    groetjes,Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi peet,
    wauw wat is dit super zeg mijn handen beginnen ook gelijk te kriebelen. Die band heb ik hier ook nog een hele naaikoffer vol liggen die ik van mijn moeder heb gekregen. (Tja vroeger gebruikte je dat spul vaker en tegenwoordig niet meer maar dank aan die generatie)IK VIND HET ECHT GEWELDIG,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is hee lerg gaaf inderdaad maar dat je kon stempelen erop dat wist ik al maar denk dat ik dat ook eens ga proberen met de thee voor mooi voor bloemen ook.
    Groetjes sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hohi dat met die lapjes heb ik ook gedaan....oud laken....maar dat was veeeeeeeeel te wit....daar is thee erg hamdig bij hihi
    Het biasband is erg leuk geworden!Ik denk ook dat het gemakkelijker stempelen is op biasband dan op keperband,biasband is veel gladder.
    Ziet er super uit wat je gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat zien die lintjes er vrolijk uit! En het resultaat van de doordrenkte stofjes met thee en daarna bestempeld met inkt zien er ook veel belovend uit. Ik ben benieuwd wat je ermee gaat doen.
    Groetjes XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk bedacht allemaal! Zo creatief. Ik vind het leuk om te lezen over je uitspattingen en ben benieuwd naar je volgende ideeën. :)

    Groetjes, Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Superrrrrrrrrrr Peet
    heel leuk
    gr lenny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. O ja, die thee truc doe ik ook altijd (wel eerst een pot thee er van trekken.... ons bent sunig) Beetje water, theezakje erbij, dan krijg je ook kleurverschil omdat het kant/stof/lint waar het zakje ligt donkerder wordt. Heb het ook met stoffen bloemetjes gedaan. Dat stempelen heb ik nog nooit zelf gedaan, maar je brengt me op ideeen!
    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Whahaha jij bent ook een gekkie zeg, je verzint het weer, en je schrijft ook heel leuk. Ben benieuwd hoe je volgende stempel-stofjes er uit komen te zien.
    Heb je nog een leuke verjaardag gehad gisteren ?
    Liefs Erica

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat gaaf, super zijn die ideetjes van jou

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hoi

    wat superrrrr leuk zeg!

    dat ga ik ook eens uitproberen!

    gr regina

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi hoi,

    Via via kom ik op jouw blog terecht!
    Wat een ontzettend leuke dingen en ideetjes heb jij zeg! Leuk idee van die stof!
    Ik stempel zelf ook heel veel op band maar ik gebruik Keperband vind ik persoonlijk mooier omdat het wat dikker is en de structuur is mooier. Kijk maar eens op mijn blog heb toevallig net een theedoos geplaatst met zelf bestempelde keperband.
    Ik kom snel weer bij je langs, word nieuwsgierig naar wat je volgende leuke idee is! ;-)
    Lieve groetjes en fijne dag je nieuwste volger ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hee Peet!!
    Super leuk dat je mijn nieuwe volger bent geworden! Dank je wel!
    Het verschil tussen biasband en keperband is dat biasband kan je als het ware open vouwen en keperband is gewoon aan 1 stuk. Snap je wat ik bedoel haha!
    Biasband is ook dunnen en als je dat ergens opplakt zie je de 2 losse stukje erdoorheen schijnen aan de achterkant! Ik hoop dat je het een beetje snapt;-)
    Liefs!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik kende het al, en het is zo leuk om te doen, en zo krijgen de tekststempels weer een extra demensie.

    groetjes, Durvina

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat een geweldige ideeën weer,je word weer bedankt heb ik er naast kant en lint weer een verslaving bij hahaha .gelukkig is er morgen markt gelijk maar even langs de fournituren kraam

    gr Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Great idea! Thank you for sharing such a great technique! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties te leze, zowel positief als negatief...bedankt voor je bezoekje en wie weet..tot snel..Liefs Peet