zondag 18 september 2011

Spotlight Techniek

Nou dames, de cane laat nog even op zich wachten want de plannen waren toch iets gewijzigt...heb wel met fimo gespeeld maar ik heb bloemkernen gemaakt..
Ik had eerst silliconen mallen gemaakt met Silly en vervolgens heb ik met fimo de bloemen gemaakt,. Ik heb ze nog niet afgelakt dat doe ik pas als ik ze ga gebruiken want nu kan ik ze nog bewerken met glitter, distress inkt of wat anders.
Verder heb ik gisteren ook nog een kaart gemaakt met de spotlight techniek..
De spotlight techniek wil zeggen dat je een stuk van je afbeelding ( in mijn geval een stempel) extra benadrukt. Ik heb de afdruk van de uiltjes 2x gestempelt. De eerste heb ik met de spelbinderstans uitgestanst en verder niets mee gedaan behalve de rand gedistresst met Brushed Corduroy. Uit de 2de afdruk heb ik een deel gestanst wat ik op de " voorgrond" wil hebben en heb deze met gewone viltstiften ingekleurd. Ook hier heb ik de rand gedistresst met Brushed Corduroy. De ingekleurde afdruk op de juiste plaats geplakt met 3d foam op de eerste afdruk en je spotlight is klaar. Je kunt het ook andersom doen, dat je de eerste afdruk inkleurd en de " spotlight" ongekleurd laat. Is ook erg leuk. De borderrand heb ik gemaakt met een punch van Fiskars. Weer een simpele kaart maar wel erg leuk om te doen en een keer wat anders dan anders toch? Knuf Peet

12 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig kaartje Petra.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o wat orgineel ik vind hem Top echt leuk zo in de Spotlight !!!

    ook je bloemen zijn prachtig !!

    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een grappig resultaat met de spotlighttechniek. Bedankt voor de tip! Je bloemkernen zijn ook prachtig. Ik had geluk bij Jane en heb de siliconenpasta gewonnen, dus ik ga er binnenkort ook eens iets mee proberen te maken als hij binnen is.
    Fijne zondag, Groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw! Das nog eens eens een gaaf kaartje. Schitterend zeg.
    En je fimo bloemetjes zijn ook echt super.

    Liefs mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hé . . wat grappig, nog nooit eerder gezien, maar ik ga het zeker proberen . . mooie kaart

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi peet
    wat een leuke kaart en dit had ik nog niet gezien maar het is wel een eyecatcher!!
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Peet
    Ik vind je kaartje ook erg leuk. Ik ken de techniek al en blijft leuk!
    De mallen zijn ook erg goed gelukt..

    Groeten Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wow, superleuk kaartje!

    groetjes,
    Annika

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg leuk zeg met het spotlight! Ik heb dat inderdaad ook wel eens gebruikt op ATC's. Leuk om weer eens te doen. Je bloemetje zijn ook erg leuk. Heb jij al eens geprobeerd om fimo te kleuren met distress? Ik heb namelijk laatst allemaal licht gekleurde fimo bloemblaadjes gemaakt met de bedoeling ze te kleuren met distress, maar dat blijft niet zitten volgens mij. Of het jij een ander truckje, dan hoor ik het graag.
    Groetjes Fieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuk idee om zo´n detail alleen maar te kleuren.

    groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Och, wat grappig, die spotlight techniek en ook heel leuk met deze uiltjes!! Super gedaan en je bloemen zijn ook heel mooi, ga je vast weer leuke kaarten mee maken!
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties te leze, zowel positief als negatief...bedankt voor je bezoekje en wie weet..tot snel..Liefs Peet