zaterdag 23 juni 2012

Op Verzoek...

Ondanks dat vele al wel weten hoe je zelf GlimmerMist kunt maken krijg ik toch regelmatig de vraag... Hoe maak jij dat nou? Voor degene die het nog niet weten, hier mijn manier om het te maken.
Benodigheden:

+ Spuitflacons ( kruidvat)
+ Distress Refills of Ecoline
+ Perfect pearls ( in de kleur die jij mooi vind)
+ Theelepeltje

Ik doe ongeveer een half theelepeltje Perfect Pearls in het Spuitflacon, ongeveer vijf druppels Inkt of Ecoline ( is het te licht kun je nader hand nog inkt toevoegen dus ik speel op safe en begin met 5 druppels ) dan vul je je Spuitflacon tot 3/4 met water. Spuitdop erop en ik schud NIET met de flesjes maar maak draaiende bewegingen ivp vertoppen van het slangetje. Dan test ik op een stuk papier of ik tevreden ben met mijn kleur en zo niet dan druppel ik er nog wat inkt bij.
Dan voorzie ik elk flesje met de naam van de kleur inkt die ik heb gebruikt..
Met een bloemenpons pons ik uit aquarelpapier bloementjes, die ik bespuit met de glimmermist, na drogen van het bloempje plak ik  met Glossy Accents
 deze op de dop.. Zo kan ik direct zien welke kleur ik wil en waar die is verstopt..

En voor je het weet heb je een hele verzameling HomeMade Glimmermist...

En dan ben ik nog niet eens klaar :-)...Hopelijk hebben jullie ( die het nog niet wisten ) er wat aan...Knuf en fijne zaterdag Peet

3 opmerkingen:

 1. Kan ik per mail ; wietzecreatief@hotmail.nl je adres ontvangen van PIF want die heb ik nog niet en je reageerde wel..

  Groetjes Wietze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi peet
  dank je voor de duidelijke uitleg en jeetje wat heb jij een boel van die flesjes gemaakt en erg handig als je een bepaalde kleur zoekt!
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow.....

  Mooi en handig en een duidelijke uitleg.
  Thanks hiervoor.

  Ik heb ook zelf gemaakt.
  Ik gebruik een flesje (uit Portugal, hi hi, van het Kruidvat werkt ook vast wel hoor).
  Doe daar een flinke kneep acryl verf in (de parelmoer uitvoering, van Xenos), zeg een theelepeltje vol, daarna vullen met water, ook 3/4 vol en dan een klein kneepje lijm erbij.
  Dit werkt ook heel goed, alleen moet ik zeggen dat de kleur heel licht is, maar das wel mooi. Enne.....misschien kan ik er eens wat druppeltjes ecoline bij doen, wordt het vast donkerder van.
  Misschein heb je hier ook wat aan, kun je je verzameling lekker uitbreiden, want ik zie wel, jij hebt helemaal nog niet zoveel kleurtjes......;-) (jaloers, jaloers)

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties te leze, zowel positief als negatief...bedankt voor je bezoekje en wie weet..tot snel..Liefs Peet