woensdag 11 juli 2012

Foto Album

Volgende week gaan we gezellig een weekje naar een bungalow park en meestal belanden de fotos die dan gemaakt worden of op de pc of ergens afgedrukt in een lade. Ik dacht nu...ik ga vast een album maken dan hoeft ik er straks alleen de fotos nog maar in de plakken..is dat slim of is dat slim?
Ik kon het niet laten om hem toch in de vintage styl te maken. De voor en achterkant zijn gemaakt van de verpakking van Honig. Ik heb twee verpakkingen gebruikt en daar de voor en achterkant van afgesneden, twee stukken op mekaar geplakt voor de stevigheid en klaar was het begin. Ik heb daarna de zijdes beplakt met twee bladzijdes uit een oud boek die ik eerst heb verkreukt. Deze op het karton geplakt en bewerkt met Distress Black Soot.
De rug van het boek heb ik gemaakt door een Embossingfolder te beinkten met Versamark Ink, daarna een op maat gesneden groen cardstock erin te leggen, door de Cuttlebug te halen en het cardstock bestrooit met Gold Embossingpoeder. Verhit met de Heattool en na afkoelen nog bewerkt met Distress Black Soot.
Ik zal niet al de bladzijdes laten zien want dan word me bericht nog langer. Ik heb de binnenkant gemaakt van enveloppen en er passen in totaal 32 fotos in. Of je moet in plaats van een foto een journal willen gebruiken. Hier op de foto heb ik dus aan de rechterkant een journal achter het lint geschoven, ook leuk om iets te kunnen schrijven over de vakantie toch.
Hier heb ik een scallop half opgeplakt zodat ik er een foto of journal achter kan steken, nu heb ik voor het oog even een plastic tag er achter gedaan.
Aan de linkerkant kun je een foto of journal in de envelop kwijt .Nu maar hopen dat ik veel fotos ga maken en we een beetje mooi weer hebben...aan me album zal het niet liggen die ligt klaar om gebruikt te worden :-)..Fijne woensdag allemaal en Knuf Peet

10 opmerkingen:

 1. schitterend wat een mooi fotoboek heb je gemaakt,
  leuk idee met die enveloppen aan de binnenkant,
  de "rug"van je boek heb je ook leuk gemaakt,
  en nu maar hopen dat je goed weer hebt
  en dan kun je na je vakantie nog lekker nagenieten en door je album heen bladeren en al je foto's nog eens goed bewonderen
  ik wens je heeeeeeeel veeel plezier.

  groetjes anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. i.i.g. fijne vakantie gewenst, super album, nou nog foto's maken! :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, wat een mooi album Peet!!
  Alvast een fijne vakantie gewenst.
  Groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi peet
  wat een geweldig mooi en leuk album en die wacht nu zeker tot je mooie plaatjes hebt geschoten:-)) dus gauw aan de slag met de camera!
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh wowww Petra,wat heb je dit schitterend gemaakt.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou aan je fotoalbum zal het zeker niet liggen dat is al zeer geslaagd, nu nog mooi weer en mooie vakantiefoto's en dan kun je er superlang van genieten!

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk gedaan het foto- album en inderdaad slim om die alvast te maken dan weet je zeker dat je een album van je vakantie heb hahahah. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een ontzettend leuk idee.
  En ik vind hem prachtig.
  Als de foto's erin zitten kun je op de rug nog met letters zetten van welke vakantie ie is......!!
  Geniet er maar lekker van en idd, HOPEN op mooi weer.
  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wow, wat is dit leuk!!!! Hoe kom je er weer op, geweldig.
  Alweer iets om te onthouden hahaha.
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een super idee om van te voren een album te maken en wat is hij leuk geworden.

  Groetje en een fijne vakantie thea

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties te leze, zowel positief als negatief...bedankt voor je bezoekje en wie weet..tot snel..Liefs Peet