woensdag 6 juli 2011

Distress Refills of Pads

Vandaag even geen kaartje maar een antwoord op een vraag die ik kreeg...welke kleuren ik zou kiezen om mee te beginnen en of ik pads of refills zou kopen. Ik wilde haar eerst via de mail beantwoorden maar bedacht me toen dat er misschien meer mensen hier wat aan kunnen hebben vandaar dat ik het op me blog plaats.

Als eerst zou ik voor distress refills gaan omdat...

+ ik dit prettiger vind kleuren en je verspilt niet zoveel als je het in een vakkendoosje doet ( zie mijn filmpje inkleuren met distress deel 1). Met pads dip je wat inkt op een geplastificeert kleurenkaart en als je klaar bent dan veeg je de rest van de inkt weg wat ik zonde vind. Mocht je de distress refills in een vakkendoosje doen dan doe je simpel weg de deksel erop en leg het weg voor de volgende keer.

+ Daarnaast kun je met distress refills ook andere dingen doen zoals zelf shimmerpaint maken ( zie mijn filmpje shimmerpaint maken) en ook dat vind ik er fijn aan dat het multifunctioneel is.

Welke kleuren zou ik als eerste aanschaffen..

+ Ik zou deze drie kleuren sowieso als eerst aanschaffen omdat dit naar mijn idee de basis kleuren zijn voor het inkleuren

- Tattered Rose.. Die gebruik ik altijd voor de huid.
- Black Soot.. Gebruik ik voor de haren en schoenen.
- Vintage Photo of andere kleur bruin.. Gebruik ik voor de haren en
schoenen.

Black Soot en Vintage Photo of andere bruin tint gebruik ik ook wel eens voor de kleertjes.
Daarnaast zou ik nog een paar andere kleuren aanschaffen voor het inkleuren van de kleuren maar dat is erg persoonlijk. Ik zou wel kleuren kiezen die je kunt combineren.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is en dat jullie er wat aan hebben...Liefs Peet

6 opmerkingen:

 1. Hoi Peet, misschien nog een tip voor mensen die wel met de pads werken. Ik doe de inkt van de pads voor het inkleuren op een geplastificeerde kleurenkaart en leg deze gewoon weg. Ik veeg de inkt er niet af, want die kun je nog heel lang gebruiken. Ik gebruik de pads namelijk ook veel om met een blending tool(zo'n sponsje op een houder) achtergronden te inkten. Wel leuk om op deze manier tips te geven. Toen ik net begon was ik ook erg op zoek naar dit soort info!
  Groetjes Fieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Peet ik heb ook de refills vind ik ook super werken je bent een heerlijke tipgever

  knuf Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn voor mij ook de kleuren die ik het meeste gebruik EN pumice stone.Deze 4 kleuren vind ik echt onmisbaar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel Petra dit komt voor mij ook goed van pas want ik was ook aan het twijfelen maar nu weet ik het toch wel zeker dat ik voor de refills ga

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoy peet
  weer zo een tip waar we wat aan hebben,nu weet ik tenminste wat het beste kan zijn!
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo dames, bedankt voor jullie ideeen en mening, zo kunnen we de mede bloggers een handje helpen..liefs peet

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties te leze, zowel positief als negatief...bedankt voor je bezoekje en wie weet..tot snel..Liefs Peet