donderdag 4 april 2013

A Friend Is Someone...

Who knows the song in your heart
and can sing it back to you.
when you have forgotten the words

Leuke tekst niet waar? Ik heb weer is uitgepakt op mijn tag en dit is het resultaat..
Ik heb eerst een embossingmal beinkt met zwarte inkt en toen de tag niet ge Embost maar ge Debost ( als ik nu het goede woord heb gebruikt) oftewel het relief komt niet omhoog maar is naar beneden gedrukt en door de zwarte inkt krijg je een leuke oude look. Daarna ben ik er met Distress Shabby Shutters, Mustard Seed en Picked Raspberry overheen gegaan. De randen heb ik met zwarte inkt bewerkt. Het papier wat ik heb gebruikt is van de Paperpad Vintage Winter van Maja Design en ook hier heb ik de randen bewerkt maar dan met Distress Vintage Photo. De tekst zat bij een hobbyblad en ook deze is bewerkt met de distress inkt. De versierde paperclip heb ik een tijd geleden gemaakt en kwam nu goed van pas :-).
Het fotolijstje heb ik gemaakt met Uteeh en zal zo uitleggen wat ik precies heb gedaan. Het plaatje is van...geen idee sorry maar die lag al uitgeknipt en wel op me buro te wachten en te wachten tot er wat meegedaan werd.
Links is de bestaande foto lijst en omdat ik er eigenlijk zeker van ben dat ik deze meer ga gebruiken en ik niet steeds nieuwe moet bestellen heb ik er met " silly " een mal van gemaakt. Rechts zie je het resultaat van wat ik met de Uteeh heb gemaakt. Ik heb witte Uteeh in de Meltingpot gedaan en toen deze gesmolten was heb ik er een heel klein beetje Perfect Pearls bij gedaan, vandaar deze kleur.
Nadat de vorm is uitgehard, dit duurt een paar tellen heb ik de lijst bewerkt met Rub`n Buff Golden Leaf, al een heel verschil is het niet?
Om hem nog wat ouder te laten lijken ben ik er ook nog even met zwarte verg over heen gegaan. Heerlijk toch zo die technieken van nu, zo kan ik een lijst maken in welke kleur dan ook...just love it. Hele fijne donderdag en tot Blogs..Knuf Peet

14 opmerkingen:

  1. hoi peet
    wat een leuk en mooi resultaat, die silly heb ik nog liggen maar wist niet van deze leuke dingen,hihi vraag mij wel eens af hoe jou handen eruit zien met al die verf en inkten?
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat is zulk leuk spul dat silly, ik heb ondertussen al zoveel mallen gemaakt. Hoe mijn handen eruit zien...netjes :-).ik draag altijd handschoenen als ik stoeien ga met verf, kan niet met zulke beinkte handen op het werk komen vind ik zelf..succes met je silly als je ermee aan de slag gaat.knuf peet

      Verwijderen
  2. OO Wat mooi gemaakt weer en wat fijn, die uitleg. Ik vind dat lijstje supermooi, wat heb je dat knap gemaakt en het lijkt me nog leuk om te doen ook. ik heb zoiets weleens met gips gemaakt, of Fimo maar je moet zo oppassen dat het niet breekt. Ik neem aan dat dit niet zo snel breekt?
    Een topper weer hoor Peet.
    liefs Hanny♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik gebruik ook wel eens hele lichte klei van de Action om dongen met de malletjes te maken en dit werkt opzich ook prima, lekker licht op je werkstukken. Uteeh word een soort van verhard plastic en breekt niet zo snel nee das wel ideaal en witte Uteeh is op kleur te krijgen met bv Perfect pearls en das ook ideaal....knuf peet

      Verwijderen
  3. waar koop je de bestaande foto lijstjes dan, ik kan die nooit vinden .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik heb ze bij The Stamping Cottage gekocht.

      Verwijderen
    2. ok dank je wel. waar koop je die uteeh, je hebt me aan gestoken vind het zo gaaf.

      Verwijderen
    3. ik kan het helaas niet vinden, is dat van een bepaald merk?

      Verwijderen
  4. Wat een leuk idee Petra en wat een uitleg mijn handen jeuken al.

    gr Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Petra!

    Leuke creatie!
    Het plaatje is van Card Deco,
    Heel toevallig vandaag nog tegenkomen!

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi gedaan, het is een supertag geworden.
    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw 9volgens mij zeg ik steeds wauw, maar dat komt vaak meteen bij me op, hi hi)
    Goed......wauw dus!!
    Mooi gemaakt en weer zo heel anders dan anders (met die omgedraaide embossing mal enzo)
    En deze is weer heel druk, ook wel weer eens leuk hoor.
    De tekst is SUPER mooi, ik hou van goeie teksten, helemaal als je er een beetje over na moet denken.
    En dat Silly lijkt me geweldig spul, wie weet moet ik me daar maar eens in gaan verdiepen en toch eens aanschaffen, mooi wat je er mee maakt.
    Lieve groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schitterende tag is dit.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties te leze, zowel positief als negatief...bedankt voor je bezoekje en wie weet..tot snel..Liefs Peet